Hae
Aurinko-tilalla

Kuukauden kulut: helmikuu

Wau! Ensimmäinen Kuukauden kulut on ollut tähän mennessä selvästi luetuin postaukseni täällä blogissa. Hevosharrastus on kallis ja ylipäätään muutenkin ihmisiä kiinnostaa aina kustannukset. Itseäni ärsyttää aina eniten kaikkien juttujen lukemisessa se, jos ei ole mitään mainintaa kustannuksista. Tottakai kaikilla on erilaiset kustannukset esimerkiksi juuri hevosharrastuksessa. Siinä missä itselleni meni tässä kuussa extrapaljon rahaa hevoseen omalla mittapuullani, jollekkin toiselle tämä saattaa olla ihan normaali summa kuukaudessa perusmenoihin. Siltikin omastakin mielestäni on kiva tietää edes suuntaa antavia summia, kun jotain asiaa tutkin. Sitten asiaan.

 

Helmikuun hevosmenot

Tallivuokra 250€

Omistajanvaihdos 37€

Greenline 20€ (Linkkiä hakiessa huomasin että hinta noussut tästä!)

Sinkki 16€

Hopti ruokintalaskuri 15€

Jalustinhihnat 30€

Jalustimet ja kuolain 148€

Satula 570€

Kengitys 40€

Satulavyö 40€

Muita: porkkanat, sokeri elektrolyyttiin 10€

YHT. 1176€

 

Näin halpaa lystiä se on. Oikeasti meillä meni suurin osa tästä summasta uuteen satulaan. Se on käytettynä ostettu ja hyvässä kunnossa, uutena olisi maksanut reilusti tuplat. Lisäksi kyseessä on muokattava joustorunkoinen satula, joten se menee Stinalla muokkausmahdollisuuksien ansiosta varmaan koko sen loppuiän. Kengitys oli halvempi kuin viimeksi, koska vanhat kengät meni osittain uudelleen ja kengitys tuli tallin puolesta edullisemmin. Satulavyö piti hankkia uutena, koska meidän nykyinen on liian pitkä ja kirppareilta ei löytynyt joustollisena sopivan pituista. Joustorunkoinen satula vaatii aina joustollisen vyön. Jalustimet ja kuolain tuli myös hankittua uusina, kun niitä aikani niitä kirppareilla peräänkuuluttelin, mutta ei ollut tarjolla käytettynä.

Nyt voisin sanoa, että Stinalla on sen verran hyvin varusteasiat, että näillä pärjätään toivon mukaan pitkälle ja isompia hankintoja ei pitäisi tulla. Kunnolliset kumiohjat käyn vielä hakemassa Puuilosta ennen ratsastustreenejä ja itse tarvitsisin uuden kypärän ehdottomasti. Olen haikaillut Back on Trackin kypärän perään ja kyttäillyt tarjouksia, mutta se saa nyt vielä odotella.

Tulojakin silti tuli!

Sain myytyä Stinan mukana tulleen satulan +250€

sekä meille sopimattomat vanhat Toivon suitset +30€

 

Tulevan kuukauden menoja odotellessa..

2 kommenttia

  1. Kaisa kirjoitti:

    Se on jotenki jännää että just ku luulee, että no nyt on varusteet mintissä eikä tarvitse uusia, niin sit tulee joku varuste fb-kirppisryhmään myyntiin ohittamattomalla hinnalla 😀

    Todella kiva, että julkaiset menopostauksia. Koska itsekin teen niitä, on mielenkiintoista nähdä muidenkin menoja. Aika samansuuruiset ne on samantyylisillä harrastajilla (siis että ei-maneesia tallipaikassa eikä aktiivista kisaamista) joten kyllä näistä ihan hyvän kuvan saa harrastuksen hinnasta. Kaikenhan tähän saa varmasti laitettua mikä tuleekin mutta itselläni on periaatteena ensin säästää ja sitten vasta ostaa, jos vielä tarvitsee. Sillä pysyy joku tolkku hommassa. Nykyään isoin menoerä on kyllä tunnit ja kurssit Muulin kanssa, aluksi olivat varusteostot. Tunteihin laitettua rahaa ei kyllä koskaan murehdi jälkeenpäin.

    • Aurinkotilalla kirjoitti:

      Tää on kyllä niin tosi! Mäkin itse asiassa odottelen että Vainikan Aitan kurssi aukeis uudestaan ja ajattelin siihen sijoittaa. En tiedä siirrytäänkö kengättömiksi, mutta pelkästään se tieto mitä sieltä tulee liittyen kavioihin, ois ihan tervetullutta. En usko että menis raha hukkaan. Kyllä mäkin jo uusista Huovista ja paremmista suitsista haaveilen?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *