Hae
Aurinko-tilalla

Heppakuulumisia blogiin pitkästä aikaa

Tänne blogiin tulee niin harvoin päiviteltyä, joten laitetaanpa hevoskuulumisia nyt tänne ja unohdetaan instagram aktiivisemmasta päivittelystä! Pitäisi muutenkin terästäytyä tämän blogin suhteen, mutta instaan on niin helppo päivittää useammin päivittäisiä kuulumisia. Itselläni on niin huono muisti, että jos haluaisi päivitellä enemmän blogiin ja instassa vaikka pelkkiä tarinoita, unohtaisin kaikki jo ennen kuin saisin blogia auki.

Kiimaa ja kadonneen satulan metsästys

Joka tapauksessa nyt ollaan nautittu lämmöstä ja muutama päivä. Ihanaa, mutta varsinkin päivällä tallilla ollessa ei ensimmäisenä ole tullut mieleen lähteä kentälle vääntämään. Klinikalta tulon jälkeen Stina ei ole liikkunut mitenkään erityisen aktiivisesti, eikä meillä ole vielä uutta satulaa. En jaksanut silloin jatkaa sitä hervotonta satuloiden metsästysrumbaa, mutta nyt kyselen läheiset sovitussatulat meille testattavaksi ja jatketaan taas sitäkin hommaa.

Stinalla oli viime viikolla todella vahva kiima ja se vankasti kylkiä ja häntää öisin karsinassa. Valitettavasti meidän tallissa on yksi ori ja se varmasti vaikuttaa kiimojen vahvuuteen lisäävästi. Nyt kesällä kun ollaan ulkona, ei ongelmaa toivottavasti ole, mutta viime viikon hevoset oli vielä karsinoissa ja ori lähempänä kuin ulkona. Munkinpippuri tuntui onneksi auttavan aika pian suurimpiin oireisiin. Tämä kesänä pitää vielä poimia vadelmanlehtiä jo valmiiksi tulevia kiimoja varten. Kiima näkyi myös liikutuksessa ja kentällä Stina pysähteli otin tarhan vieressä ja jumitti. Jouduin aika paljonkin käskemään eteenpäin ohjasajaessa, jotta päästiin edes liikkeelle. Sen takia ei kentällä enempää käyty jumittamassa.

Lämpöä ja ötököitä

Kun yötkin alkoivat tällä viikolla lämmetä, ovat hevoset saaneet olla myös yöt ulkona. Stina joutuu luultavasti jäämään välillä yksin ulos, kun kaikki hevoset eivät ulkoile öisin. Toki ulkona on kavereita, mutta ne ovat sitten toisella puolella pihaa eikä välttämättä aina näköyhteyden päässä. Jos näyttää siltä, että Stina ei yksin jää rauhassa ulos, niin täytyy se sitten yöksi ottaa myös sisälle. Itse tykkäisin pitää ulkona niin paljon kun pystyy, mutta ei voi kaikista asioista päättää itse, niin täytyy tehdä tilanteen mukaan. Stinalla on tarhassaan kyllä iso etu kun sillä on koko pihattorakennus käytössä ja kaikilla muilla ei ole edes katosta. Siellä s eon viihtynytkin nyt melkein kokoajan päivisin kun on kuumaa ja ötököitä.

Öttiäisten suhteen ei ole vielä mitään pahoja purema-alueita. Tänään pesin koko hevosen ja tissejä ja vatsanalusta oli vähän syöty, mutta ei pahasti. Sain kaverilta Stinalle heidän vanhan ihottumaloimen joka istui yllättävän hyvin! Olen kysellyt netissä ja etsinyt itse kapealle ja ohutkaulaiselle sopivaa ötökkä/ihottumaloimea ja eipä ole paljon vastaan kävellyt. Tämä kyseinen loimi on Thermo Master, joten jos joku etsii myös hoikalle hevoselle ihottumaloimea, minkä kaulakappale ei pussita ja itse loimi lörpötä joka suunnasta, niin tämä on ehdottomasti paras tähän mennessä! Itse en tiennyt että ko. merkillä on edes ihottumaloimea. Tämä on myös Stinan loimikokoa, 145cm, ja vastaa hyvin sitä.

Nyt kun kiima on ohi, niin ollaan käyty metsässä katselemassa ja irtohypytetty. Julkaisinkin hypytyksistä jo videota Youtube en, joten jaetaan se vielä tänne. Aloitettiin ihan maapuomeista ja nostettiin pikkuhiljaa esteitä. Ekaksi kerraksi meni hyvin ja tuntui että Stina innostui hommasta. Viimeisissä hypyissä se otti jo vauhtia kujan alusta. Tätä lisää! Tarvitaan vaan uusia puomeja ja tolppia. Eilen ajattelin ohjasajaa, mutta ulkona oli niin kuuma ja kuumin aika päivästä, että tyydyin vain pesemään Stinan ja hoitelemaan sitä muuten.

Eli tasaisen varmasti menee. Kavioita kengitettiin ja paikattiin viime viikolla, joten kengättömyys ei tänä kesänä tule vielä kyseeseen. Nyt kavioille menee ruokinnassa hamppu rouheena ja biotiini. Toivotaan että niistä on apua pitkässä juoksussa.

Viime kuun hevoskulut löydät TÄÄLTÄ. 

Loppuun vielä tänne blogiin tämä video maanantailta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *