Hae
Aurinko-tilalla

Hevoskulut vuodelta 2021

 

Nyt on aika ynnätä koko viimevuoden hevos- ja/tai ponikulut! Jos tarkkaan on seurannut, on tullut varmaan huomattua että marraskuu jäi kulujen osalta päivittämättä kokonaan. Syy on yksinkertainen; ei ollut mitään muuta menoja, kuin tallimaksu, enkä kokenut tarpeelliseksi sitä tulla tänne erikseen kirjoittamaan.

Lokakuun ponimenot löytyy TÄÄLTÄ!

Tässä nyt siis sekä marraskuun, että joulukuun ponimenot listattuna, sekä alempana koko vuoden hevostelumenot yhteenlaskettuna:

Tallimaksu marras- ja joulukuu yht 400e

Joulukuu lisäksi:

Rehut juottamiseen 35e

Otsalamppu 15e

Ponionni tilaus (heinäverkkoja ym) 35e

Vuolu 20e

Hoitotarvikkeet 10e

Marras+joulukuu yht 515e

Koko vuoden hevosenpitokulut:

Tammikuu 296e

Helmikuu 1176e

Maaliskuu 415e

Huhtikuu 465e

Toukokuu 426e

Kesäkuu 504e

Heinäkuu 190e

Elokuu 250e

Syyskuu 250e

Lokakuu 240e

Marraskuu 200e

Joulukuu 315e

YHT: 4727e

Olen itse yllättynyt, ettei summa ollut tämän isompi. Suurimmilta eläinlääkäreiltä vältyttiin ja se varmasti vaikuttaa loppusummaan. Toki alkuvuoteen tuli myös paljon hankintoja ja kesällä myös tallipaikka vaihtui ja halpeni. Sekä toki elukkakin vaihtui ja poni ei tarvitse läheskään niin paljon esim. lisärehuja kuin mitä Stinalla oli. Sekä Pepin mukana tuli kaikki varusteet, joten niitäkään ei ole tarvinnut kauheasti ostaa.

Tähän en laskenut lainkaan Stinan myynnistä ja Pepin ostosta tuloja ja menoja, koska se oli aikalailla plus miinus nolla.

Olishan tuolla summalla jotain muutakin ostettavaa keksinyt, tai vaikka matkustellut mutta tämä onkin oma elämäntapansa ? Nyt meillä onkin tämän vuoden alusta kahden hepan kulut maksettavana. Tai hepan ja Peppi-ponin, kun Stina siirtyi meille takaisin eilen

Seuraavan kerran palaan kulujen pariin kun joskus löytyy oma paikka ja hevoset tulee omaan pihaan, jolloin voidaan laskeskella ja vertailla taas niitä hintoja. Olen pohtinut, että voisin sillä välin laskeskella kuluja meiodän muista eläimistä. Meillä 2 koiraa ja 3 kissaa syö raakaruokaa, kissanhiekkana meillä on edullinen puupelletti isoissa säkeissä ja lisiäkään ei kovin usein ruokintaan tarvitse hankkia.

Mitä sinä olisit hankkinut 4727€:lla?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *