Hae
Aurinko-tilalla

Hevoset estehyppelyissä

Laitetaampa muutama kuva, kun hevoset pääsi hyppäämään esteitä irtona viime viikolla. Peppi ja Stina pääsivät molemmat hyppäämään irtona muutaman hypyn. Stina yksinään ja Peppi Masaponin kanssa. Stina oli ekalla kierroksella vähän epäileväinen, mutta sen jälkeen se olikin aika rennon oloinen. Viime kerrasta on varmaan vuosi aikaa ja viime kesänäkään se ei hypännyt kuin kerran kaksi. Peppi nyt ei sano mistään mitään ja tuntui jopa vähän innostuvan, kunhan saatiin ponit irti kentän laidalla kasvavasta ruohosta. Tai kaveri sai, koska itse lähinnä kuvailin ja kaveri sai juosta kentällä ohjailemassa hevosia kujaan.

Stina ja Peppi kävivät klinikalla viime kuussa samaan aikaan. Pepiltä hoidettiin vain hampaat ja Stinaa tutkittiin vähän laajemmin. Ensin otettiin ontumatutkimus, jossa ei näkynyt mitään ihmeellistä. Tämä oli tosi positiivinen yllätys, koska Stina kääntyi kuitenkin jo 10 vuotiaaksi ja on aiemmin startannut ja treenattu raviin. Sen jälkeen ultrattiin vatsa ja siellä näkyikin suolistossa kerros hiekkaa. Kahden viikon psylliumkuurilla oireet ovat kadonneet ja hevonen liikkuu taas reippaasti ja on todella energinen. Paras diagnoosi, mitä tähän tilanteeseen voitiin saada. Toki täytyy myös miettiä syvempiä syitä maan nuolemiselle. Stina nuolee maata siis aina kevättalvisin, kun lunta on maassa. Eläinlääkäri oli kanssani samaa mieltä, että se luultavasti koittaa täydentää maasta hivenaineiden saantia, koska maan nuoleminen loppuu, kun kivennäisannosta nostaa.

Stina ja taustalla tarhakaveri tsemppaa

 

Esteet tais loppupeleissä olla Stinalle vähän turhan matalat, kun hän vaan nosteli jalat yli

 

Peppi

 

Vähän evästä matkaan mukaan

 

Instassa aktiivisempaa päivittelyä

Kovin usein ei oo tullut tätä harrastettua, varsinkaan talvella kun pohjat on, mitä on. Ehkä kesän aikana tulee vähän aktiivisemmin hypytettyä. En oikein saa yksin aikaiseksi ruveta, kun tykkäisin kuvailla myös, eikä pysty samaan aikaan kaikkeen keskittymään. Hepat ei tänä kesänä pääse laitsalle, kun tallin laidun on niin pieni ja sinne menee ne, joiden tarvitsee. Peppiä ei voi muutenkaan laittaa laitumeen, Stinan toki voisi. Tämä tulee aiheuttamaan ongelmia myös sitten, kun löydetään joskus oma paikka. Pepille pitäisi olla kesäksi kaveri, joka ei voi laiduntaa ja Stinalle puolestaan kaveri, joka voisi laitumeen mennä. Se tarkoittaisi neljän hevosen pitoa. Toki kahden kanssa tulee muutenkin olemaan vaikeaa, kun toinen pitää jättää yksin liikutuksen ajaksi. Tiedän sen, että Stina ainakin leimaantuisi Peppiin viikossa todella, todella paljon, jos niitä kahdestaan kotipihassa pitäisi. Meillä leimaantuivat aikaisemmin kolmekin niin tiukasti yhteen, että muut tuli langoista löpi jos yhtä yritti ottaa pois tarhasta.

Peppiin ei ole ötökät iskeneet oikeastaan ollenkaan. Aloin miettimään, että voisiko valkosipulin syötöllä kuitenkin olla joku vaikutus ötököiden häätämiseen. Stina ei ole syönyt sitä ja se on kyllä paukamilla ollut. Ponien metsätarhaan en ole viitsinyt laittaa Pepille ihottumaloimea, kun tiedän että se olisi revitty ensimmäisen yön aikana risaksi puiden oksiin.

Nämä blogin postaukset on tälläistä sekameteliä, kun kerran puoleen vuoteen ehtii päivittelemään ja olisi hirmuisesti asiaa. Harmittaa kun tämä on jäänyt niin vähälle, mutta ei pysty yksinkertaisesti repimään enempää aikaa päiviin. Insta (HEP) nyt on meidän aktiivisin kanava ollut jo jonkin aikaa ja kannattaakin seurata sieltä jos haluaa päivittäiset kuulumiset tietää vähän reaaliaikaisemmin. Nyt me ollaan kesä lomalla, mutta koitan ottaa nyt kuvaustöitä vastaan kun kerrankin aikaa on, ja toki Daniela on myös kotona ja vaatii jatkuvaa huomiota.

2 kommenttia

  1. Kukka kirjoitti:

    Miksi peppiä ei voi laittaa laitumeen?

    • Aurinkotilalla kirjoitti:

      Pepillä on jossain vaiheessa ollut lievä kaviokuume. Niin lievä ettei ole oireillut, mutta näkyi kavioissa viitteitä tällaisesta. Sen jälkeenkin se on kyllä ollut niukalla vihreällä, mutta en halua ottaa riskiä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *