Hae
Aurinko-tilalla

Uusi postaussarja: Kuukauden kulut

Olen jo vähän aikaa miettinyt, että pitäisi varmaan keksiä joku sopiva aihe, josta kirjoittelisi blogiin tietyin väliajoin. Tämä uusi postaussarja, liittyen tähän aiheeseen ei kyllä todellakaan ole mikään oma keksintöni. Tällaisia on jo useammassa hevosaiheisessa blogissa ja kanavassa nähty. Kuukauden kulut hevosharrastuksen suhteen on kuitenkin myös itselleni ihan tarpeellinen tieto ja on mukaava vuoden loppuun mennessä katsella ja summata mihin rahaa on loppujen lopuksi mennyt. Kyselin myös instassa tällaisen aiheen kiinnostusta, ja kiinnostihan se! Aina sanotaan että hevosharrastus on vain rikkaille. Kyllähän se valitettavan paljon rahaa vie näin tavallisen tallaajan pussista ja omista menoistaan saa kyllä aina olla tinkimässä, mutta mihinkäs muuhunkaan sitä aikaansa ja rahaansa käyttäisi.

Tästä lähtien pyrin siis laskemaan tänne blogin puolelle kuukausittain kulut, joita oman hevosen ylläpidosta aiheutuu. Merkkaan tänne myös toki tulot, mutta niitä harvemmin on. Tuurilla onnistuu ehkä jonkun varusteen joskus myymään eteenpäin kymmenesosalla siitä, mitä siitä itse on maksanut. Vuoden loppuun mennessä summataa, kuinka iso potti tästä vuoden aikana syntyykään. Nyt on vielä hyvä hetki aloittaa, kun vuosi on vasta aluillaan ja tammikuun menot vielä suht tuoreena muistissa. Pidemmittä puheitta;

 

Tammikuun hevosmenot

 

Tallivuokra 250€

Rehut: Greenline 20€, elektrolyytti 7€, purkit rehuille 10€   yht.37€

Varusteet: Karvapehmusteet suitsiin 9€

Kaikki yhteensä: 296€

 

Huomiot:

Meillä tallivuokra sisältää heinän, kuivikkeet, suolan, perusrehut (kivennäinen ja pellava).

Luulen, että tästä saattaa olla jotain unohtunut, mutta ei ainakaan mitään isompaa, kun ei kerran tule mieleen.

Tammikuun meno, mutta laskua ei ole vieläkään tullut; eläinlääkärin käynti ja hampaiden raspaus.

Menot ei ollut mitään suuria. Tallimaksu tulee joka kuukausi maksettavaksi kiinteänä ja lohkaisee isoimman palan menoista ollen silti edullinen, kun on kyse täysihoidosta. Tulojakaan ei ollut, vaikka myytävää tavaraa olisi kyllä jokunen. Päällimmäisenä ehkä meidän vanha satula, joka on turhanpanttina vaatehuoneessa odottelemassa uutta omistajaa.

Tämä kuluva helmikuu onkin ollut vähän eri menoluokkaa, mutta siitä lisää kuun lopussa..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *