Hae
Aurinko-tilalla

Ketä seuraan? Miksi seurattavia on niin vähän?

Miksi seuraan niin vähän tilejä? Tai alan seurata ja sitten hetken päästä en enää seuraakaan?

Moni varmaan ajattelee, että alan seurata instagramissa tilejä sen takia, että saisin seuraajan takaisin ja sitten unfollaan.  Itsekin olen ajatellut niin, kun olen alkanut toisen tilin kanssa seurata toisiamme ja jossain vaiheessa huomaan, ettei hän enää seuraakaan. Teen joskus seurattavien tilien karsintaa, ja mulla on aika tiukat kriteerit niille, joita haluan seurata. Jos tilille on tullut viimeisin kuva 2kk sitten -ei mun juttu. Joskus huomaan että listoillani roikkuu tilejä, joita en en edes muista alkaneeni seuraamaan ja se näyttää täysin vieraalta. Tykkään myös seurata storyja ja suurin syy, miksi seuraan vain vähän tilejä on se, että mulla ei riitä aika selata näidenkään seurattavien storyja läpi päivän mittaa! Lisäksi huomaan että mulle on tullut myls todella paljon vahinko-unfollauksia.

Eikö se juttu pitäisi olla se, että seuraa tilejä, joista itse pitää ja saa hyvää fiilistä. Mua harmittaa, että jos alan seurailemaan enemmän tilejä, jää mun suosikkitilien storyt ja julkaisut yleensä peittoon, kiitos instagramin. Saatan huomata miettiväni, miksei vaikka aktiiviselta tililtä ole tullut moneen päivään mitään julkaisuja. Hänen profiiliin kurkatessa huomaan, että onhan sinne kuvia tullut vaikka millä mitalla, mutta eivätpä ole mulle asti kantautuneet.

Ketä seurata

Tämän hetkinen seurattavien listani on melko pieni.

 

Tykkään jutella, katsoa kauniita kuvia ja seurata ennen kaikkea aktiivista päivittelyä. Itselleni kanssakäynti, keskustelut ja yhteiset asiat seuraajien kanssa ovat todella tärkeitä. Jos tilille tulee joskus ja jouluna joku kuva tai storyyn yksi pätkä kerran viikossa, mä en yksinkertaisesti pääse sellaiseen mukaan ja en saa siitä oikein mitään irti. Ei mitään henkilökohtaista. Kaikki eivät halua, pysty eikä ehdi jakaa aktiivisesti someen. Eikä tarvitse. Itse olen välillä ihan liikaakin puhelimella. Ymmärrän silti täysin, että kaikki eivät halua kulkea tallilla ja kotona puhelin kädessä, mä itse taas tykkään päivitellä paljonkin ja sen vuoksi tykkään seurata myös sellaisia tilejä.

Kiitos algoritmille

Omaksi iloksi kuitenkin someen päivitän, sekä tilejä seuraan, joten tässä kohtaa olen sen verran itsekäs, etä en pyynnöstä tai muuten vaan viitsi seurailla tilejä, joissa ei ole minulle sisältöä. Jos se vaatii sen, että pitää seurattavien määrän pienenä, jotta pystyy seuraamaan niitä tilejä joista saa motivaatiota, iloa ja hyviä keskusteluja, sekä nähdä kauniita kuvia, niin kai se niin on oltava. Todella harmillista toki, että kaikkien postaukset ei minulle asti kantaudu ja näin ollen potentiaalinen tili ei saa edes mahdollisuutta, koska hänen päivityksensä ei minulle näy. Jos insta näyttää aina ensimmäisenä niiden tilien julkaisut, joista eniten tykkäilen ja seuraan, ei muilla tileillä ole mahdollisuuttakaan laittaa jalkaa oven väliin. Toki välillä olen kysellyt tarinoissa suositeltavia tilejä ja sitä kautta löytänyt uutta ja mielenkiintoista sisältöä.

Ja syyhän ei ole seurattavissa, vaan instagramin algoritmissä. Jos joku tämän ongelman on onnistunut kiertämään tai ratkaisemaan, niin vinkkejä otetaan vastaan. Seuraatko sinä takaisin kaikkia mahdollisia tilejä, vai oletko enemmän samalla linjalla, kuin minä?

Loppuun nöyrä kiitos kaikille seuraajilleni, että olette mukana. Ja toki Vaikuttajamedialle, jonka kautta saan tavoittaa yhä enemmän ihmisiä!

 

PS. Viime kuun hevostelukulut löytyy täältä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *